Új fizető parkolási övezet

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Lakók!

A környékünk fizető parkolási övezet lesz, előreláthatólag 2017.07.01-től.
A részletekről:

A XIII. kerület két ütemben jövőre újabb területeket von be a fizetős zónába, a parkolóórák beszerzése már megkezdődött.

Hamarosan fizetős lesz Budapesten, a XIII. kerületben a Gyöngyösi utca – Reitter Ferenc utca – Kámfor utca – Tatai utca – Szegedi út – Dévai utca – Róbert Károly körút – Lehel utca – Szegedi út – Reitter Ferenc utca – Petneházy utca – Béke utca – Tahi utca – Göncöl utca által határolt terület – tudta meg a Napi.hu a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.-től.

A tervek szerint a Rákos-patakig húzódó területen 2017. július 1-től, attól északra pedig 2018. január 1.-től kell fizetni. A díj mértéke 175 forint lesz óránként.

A kerület indoklása szerint azokon a területeken, ahol eddig bevezették a fizetős parkolást, csökkent a zsúfoltság, több a szabad parkolóhely, a helyi lakosok a lakóhelyük közelében tudnak megállni, csökkent az átmenő forgalom, a környezeti zaj és károsanyag-kibocsátás.

A Közbeszerzési Értesítőben nemrég megjelent felhívás szerint a kerület 150 automatára írt ki közbeszerzést, illetve az ezekhez tartozó cserekazettákra, a berendezések programozására, táblák kihelyezésére, útburkolati jelek felfestésére. Az ajánlatokat január 13-ig lehet benyújtani, a beruházás várható értékéről az önkormányzati cég nem tudott tájékoztatást adni.

forrás: www.vezess.hu