Próbafűtés beindítása

Tisztelt Tulajdonosok, Tisztelt Lakók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fűtést a Naracsliget és Metrodom Ambrus Társasházakban a holnapi napon (2017.09.26 – kedden) a reggeli órákban próba üzemben beindítjuk.

Tekintettel arra, hogy az elmúlt 2 nap napi átlaghőmérséklete 12-13 fok környékén alakult, valamint a héten folyamatosan csökkenő napi átlaghőmérsékletet jeleznek előre a meteorológiai szolgálatok, ezért a fűtés próbaüzembeli beindítása mellett döntöttünk.

A társasház SZMSZ-ében meghatározott Fűtési Szabályzat szerint a rendes és folyamatos fűtési időszak október 15-től áll fenn. Amennyiben műszaki hiba nem lép közbe, a próbafűtést a holnapi naptól október 15-ig folyamatosan fenntartjuk.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy előfordulhat olyan eset, hogy a kazán a külső hőmérséklet függvényében automatikusan lekapcsol (mérési hibától függően 14-18 fok celsius környékén). Esetleg okozhat még kazán leállást a minimális hőelvételi igény is.

Ha a radiátorok a termosztát teljes kitekerését követően 5 perc elteltével is hidegek, akkor érdemes ellenőrizni a folyosói gépészeti ajtó mögött a hőmennyiségmérő óra előtti és utáni szelepeket, illetve a visszatérő ágon lévő szelepet, hogy nyitva vannak e? (nyitott állapot = a piros kar helyzete a fűtéscsővel párhuzamos!)

Ha igen, és még mindig nincs fűtés a lakásban, kérjük munkaidőben a gondnokkal egyeztessenek időpontot a probléma kivizsgálására.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!