Próbafűtés beindítása – 2022.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Tulajdonosokat és Lakókat, hogy a fűtést tervezetten az általunk üzemeltetett társasházakban 2022.09.30-án (pénteken) próba üzemben beindítjuk.

A fűtési irányelvek szerint lehet a pótfűtési időszakban (09.15-10.15.) fűtést szolgáltatni, abban az esetben, amennyiben a napi átlaghőmérséklet 2 egymást követő napon 12 C fok alatt marad.

Amennyiben a fűtést szeptember hónapban be kell indítanunk a fenti időjárási körülmények beállása miatt, akkor a fogyasztási görbék alapján meghatározott gáz fogyasztási kvóta és a rezsicsökkentési szabályok miatt, számításaink szerint sajnos csak piaci áron tudnánk fűtést biztosítani, mely a fűtést használóknál többszörös költséget eredményezhet a havi közüzemi elszámolásokban.

A társasházak SZMSZ-ében meghatározott Fűtési Szabályzat szerint október 15-től folyamatos fűtési időszak van. Amennyiben műszaki hiba nem lép közbe, a próbafűtést október 15-ig folyamatosan fenntartjuk.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy előfordulhat olyan eset, hogy a kazán a külső hőmérséklet függvényében automatikusan lekapcsol (mérési hibától függően 12-16 fok celsius környékén). Valamint okozhat még kazán leállást a minimális hőelvételi igény is.

Ha a radiátorok a termosztát teljes kitekerését követően 5 perc elteltével is hidegek, akkor érdemes ellenőrizni a folyosói gépészeti ajtó mögött a hőmennyiségmérő óra előtti és utáni szelepeket, illetve a visszatérő ágon lévő szelepet, hogy nyitva vannak e? (nyitott állapot = a piros kar helyzete a fűtéscsővel párhuzamos!)

Ha igen, és még mindig nincs fűtés a lakásban, kérjük munkaidőben a gondnokkal egyeztessenek időpontot a probléma kivizsgálására.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!