Pótfűtési időszak

Tisztelt Lakók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fűtési szabályzat 2.§ (2) pontja értelmében:

(2) Pótfűtési időszak a szeptember hó 15. napja és október hó 15. napja közötti időszak, valamint az április hó 15. napja és május 15. napja közötti időszak. A pótfűtési időszakban a közös képviselet naponta figyeli az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapját (www.met.hu), ahol a magyarországi mért adatok Budapestre vonatkozó hőmérsékleti értékeiből napi átlaghőmérsékletet számol oly módon, hogy az óránként közzétett hőmérsékleti adatokat összeadja és elosztja a mért órák számával. Amennyiben ez az átlaghőmérséklet két egymást követő napon 12 oC alá esik, akkor a fűtést köteles beindítani az üzemeltető mindaddig, amíg egymást követő két nap 12 oC fölé megy a napi átlaghőmérséklet.

Ezek alapján az elmúlt időszakban 2015.04.10-től 04.13-ig a napi átlaghőmérséklet meghaladta a 12 fok celsiust. Ennek ellenére a közelgő hidegfront okán a fűtési szolgáltatást nem állítjuk le. Így tájékoztatjuk Önöket, hogy holnaptól a pótfűtési időszak kezdetét veszi.

Amennyiben a fent leírak szerint a hőmérséklet és az előrejelzések is tartós melegedést mutanak, akkor le fogjuk állítani a fűtést, melyről ugyan itt tájékoztatni fogjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük!