Lakcímkártya készítés probléma – Metrodom Ambrus

Tisztelt Tulajdonosok!

A korábbi önkormányzati tájékoztatással ellentétben, jelenleg sem állít ki az okmányiroda lakcímkártyákat, így kérjük még ne keressék fel feleslegesen a kormányablakokat!

A kérdésben nem vagyunk illetékesek, de próbálunk segíteni Önöknek a következőkkel:

1. Hivatalos levélben 2017.02.09-én felkerestük a kormányablakot, hogy oldja fel a problémát, hogy 25 lakónak már van lakcímkártyája, a többieknek pedig nem hajlandóak kiállítani. A megkeresésünkre a mai napig nem érkezett válasz.

2. Az önkormányzat javaslatára, az önkormányzattól hivatalos levélben kérünk hatósági bizonyítványt, hogy az adott helyrajzi számon található lakások, a valóságban milyen címen találhatók. Ehhez szükségünk van a szerződésekben rögzített pontos lakás megjelölésekre, melyet a Metrodom-tól bekértünk, és a mai napon (2017.02.27) érkeztek meg. A hatósági bizonyítvány kérelmet elkészítettük, rövidesen postázzuk az önkormányzatnak.

3. Ha megvan a hatósági bizonyítvány, akkor elméletben a hatósági bizonyítvánnyal és az adásvételi szerződéssel a kézben, felkeresve az okmányirodát, már ki fogják állítani a lakcímkártyákat.

4. A Metrodom 2017.02.07-én adta be a földhivatalba a társasház alapítási kérelmet, melynek ügyintézési határideje a földhivatalnál min. 90 nap. Ha eddig az időpontig (2017.05.10) nem sikerül beszereznünk a hatósági bizonyítványt, akkor ezután (mivel az albetétesítés megörténik), elvileg lehet menni lakcímkártyát csináltatni.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!