Fűtés beindításról tájékoztató

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fűtés beindításának tervezett időpontja, az SzMSz Fűtési szabályzatának megfelelően, 2013. október 15-e. Amennyiben a napi átlaghőmérséklet a Fűtési szabályzatban meghatározottak szerint, 2 napon keresztül 12 fok celsius alá csökken, akkor azonnal beindítjuk a fűtést.
(http://met.hu/idojaras/aktualis_idojaras/megfigyeles/)

Próbafűtés időpontja: 2013. október 7-8. (hétfő, kedd)

Részlet a Fűtési szabályzatból:

2.§ (1) A fűtési idény – igazodva a 189/1998. (XI.23.) Korm. rendelet előírásaihoz – az év október hó 15. napja és a követő év április hó 15. napja közötti időszak.

(2) Pótfűtési időszak a szeptember hó 15. napja és október hó 15. napja közötti időszak, valamint az április hó 15. napja és május 15. napja közötti időszak. A pótfűtési időszakban a közös képviselet naponta figyeli az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapját (www.met.hu), ahol a magyarországi mért adatok Budapestre vonatkozó hőmérsékleti értékeiből napi átlaghőmérsékletet számol oly módon, hogy az óránként közzétett hőmérsékleti adatokat összeadja és elosztja a mért órák számával. Amennyiben ez az átlaghőmérséklet két egymást követő napon 12 oC alá esik, akkor a fűtést köteles beindítani az üzemeltető mindaddig, amíg egymást követő két nap 12 oC fölé megy a napi átlaghőmérséklet.

(3) A fűtési idény megkezdése előtt az üzemeltető köteles – a fogyasztók költségére, a műszaki ellenőrzéshez szükséges időtartamban – próbafűtést tartani, amelyről a fogyasztókat előre értesíti.”